Gebruikersnaam

Wachtwoord

Tijdsduur


Een nieuwe voorzatter

Vrijdag 13 mei 2016 - Patrick

Zojuist, 13 minuten geleden, is het voorzatterschap overgedragen van Teun (dank voor alle werk!) op Gert-Jan. Hoera, een nieuwe voorzatter! Zijn uitgebreide beleidsplannen zal hij hier vast spoedig laten weten! Leve de oude voorzatter, leve de nieuwe voorzatter!

Nieuwe voorzatter

Zondag 08 februari 2015 - Teun

Als ik het nieuwsbericht hieronder zou kopiëren, zou het grotendeels wederom hout snijden. Maar toch even een nieuw bericht: er is een nieuwe voorzatter! Na een uitputtende discussie en vragenvuur, afgewisseld door een vermakelijke speech van Jan, kon er nog langer gediscussieerd worden over het nut van het werpen van een dobbelsteen. Uiteindelijk was het pleit na zes worpen beslecht en ben ik, Teun, de nieuwe voorzatter.
De eerste vergadering staat ondertussen gepland, net als mijn vlucht naar Boston. Langs de digitale weg zal ik echter zorg proberen te dragen voor een duidelijke structuur , waardoor mijn fysieke afwezigheid zich hopelijk slechts in de bierconsumptie ten toon zal spreiden.

Groeten,
Teun

Nieuwe voorzatter

Vrijdag 09 augustus 2013 - Patrick

(Ik ontdek net dat iedereen zomaar nieuws kan toevoegen; mooi man...)
Na een enerverende strijd (het eerste duo-voorzitterschap der Stiefelcommissie werd godzijdank in de kiem gesmoord) kunnen we met trots zeggen dat we na ruim anderhalf jaar een opvolger hebben van onze uitstekende voorzatter Koen! We noemen hem Koen! Vol ideeën en met verve is hij aan de slag gegaan, dus we gaan er nog veel van horen! Koen, bedankt; Koen, veel plezier en succes!

Aniek geboren!

Maandag 16 juli 2012 - Ton

14 juli is nu niet meer alleen een Franse feestdag, maar ook de dag dat we Anieks verjaardag gaan vieren! Sinds afgelopen zaterdag zijn Saskia en Erik de trotse ouders van hun mooie dochter! Uit ervaring weten we dat 'onze Sas' veel kan hebben, maar helaas heeft ze een behoorlijk zware bevalling gehad en moet ze nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven. We wensen Saskia veel sterkte met het herstel en we hopen dat jullie snel thuis kunnen genieten van jullie meisje!

Mila geboren

Donderdag 28 juni 2012 - Ton

Thomas en Annelies zijn sinds gisteren de trotse ouders van Mila! Moeder en dochter maken het goed. De Stiefelcommissie wenst het jonge gezin veel geluk!

Baby nieuws

Dinsdag 28 februari 2012 - Ton

Sinds november 2011 is er geen baby nieuws meer geplaatst. Dat betekent niet dat er geen nieuws is! De Stiefelcommissie zit niet stil en laat de kwaliteiten op een nieuw terrein nu echt tot ontplooing komen: Zo is Lucas Tamminga precies 15 jaar jonger dan onze zeergeliefde Commissie! Gelukkig betekent dit niet dat de Stiefel-zwangerschapsperiode sinds augustus 2009 is doorbroken. Integendeel! Saskia (22 wkn), Annelies (21 wkn) en Anneke (13 wkn) zijn alledrie in blijde verwachting! Hierbij feliciteren wij Alexander, Fabienne, Saskia, Erik, Thomas, Annelies, Erwin en Anneke dan ook van harte! (Moet niet gekker worden...)

Tieme Timmermans geboren!

Vrijdag 11 november 2011 - Ton

Gisterenmiddag (10-11-11) is Tieme geboren. Moeder en zoon maken het goed, vader en grote broer zijn enorm trots!!!

Stiefelcommissie in verwachting continues...

Donderdag 06 oktober 2011 - Ton

En ja hoor! Het stokje zal van Gunnar en Ilse overgenomen worden door Alexander en Fabienne! In München vertelde Alexander trots dat hij samen met zijn Fabienne een gezinnetje gaat stichten in Bussum. Naar verwachting zal de Stiefelcommissie dus tot ergens in februari in verwachting blijven. Nogmaals gefeliciteerd met jullie nieuwe huisje en jullie nieuwe geluk! En nou snel klussen!

Eke geboren

Vrijdag 06 mei 2011 - PaulC

Een update van Bas betreffende zwangerschapsperioden en de invulling die de Stiefel hieraan geeft. De bal ligt nog slechts bij Gunnar en Dirk aangezien vorige week vrijdag om 19.45 uur Sophie het leven heeft gegeven aan hun dochter Eke! Moeder en dochter maken het uitstekend!

Stiefelcommissie in verwachting

Donderdag 28 april 2011 - Ton

Sinds half augustus 2009 is er constant een Stiefelaar in verwachting van een kleine. Dat begon met Yolanda die voor de geboorte van Lianne werd afgelosd door ondergetekende en voordat Lisa geboren werd, waren Bas en Dirk alweer in blijde verwachting. Maar het houdt niet op als Dirk over een paar weken de trotse vader is van drie koters. Gunnar heeft alweer het stokje over genomen! Ilse en Gunnar vertelden vorige week op de Borrel dat Ilse inmiddels 11 weken zwanger is! Dus we gaan de twee jaar vol maken waarin constant een Stiefelaar in verwachting is...

Gunnar, Ilse en Jelte: Van harte gefeliciteerd!

Ton

Sophie zwanger

Vrijdag 29 oktober 2010 - Ton

Gisteren op de Borrel maakte een stralende Bas bekend dat hij rond 20 april 2011 vader wordt! Nogmaals van harte gefeliciteerd en veel plezier de komende tijd!

Wisseling van de wacht

Donderdag 28 oktober 2010 - Tommy

Na ruim een jaar lang voorzatter te zijn geweest, heeft Thomas Lemmens gisteren zijn ambt neergelegd. Op dezelfde locatie als waar zijn periode begon, kondigde hij aan graag tot de orde van oud-voorzatters toe te willen treden.
Op de vraag of er onder de aanwezigen iemand was die de taak van voorzatter op zich wilde nemen werd tweemaal bevestigend geantwoord. Naast ondergetekende stond ook Koen op om zijn ambities uit te spreken. Nadat beide kandidaten hun beleidsplannen uiteen hadden gezet was het tijd om de dobbelstenen te laten spreken. In tegenstelling tot de vorige wisseling werd de spanning dit keer door de kandidaten danig opgevoerd. Uiteindelijk waren het de negende en tiende dobbelsteen die pleit in het voordeel van ondergetekende beslechten.
Ik wil deze gelegenheid gelijk aanspreken om Thomas te bedanken voor zijn inzet als voorzatter. Ik ga er alles aan doen om in zijn diepe voetsporen te treden en wanneer ik daar uit ben geklommen er zelf ook nog een paar achter te laten.

Groeten Tommy

Lindy GvV zwanger

Vrijdag 21 mei 2010 - PaulC

Het nieuws van de meest recente aanwinst onder de Stiefelbabies is nog geen week oud of de volgende wordt alweer aangekondigd: een kleine Geubbels is in de maak!

Lianne geboren

Maandag 17 mei 2010 - Ton

Yolanda en Sebastiaan zijn de trotse ouders van hun dochtertje Lianne!

Foto Website

Zondag 25 april 2010 - PaulC

Beste leden van de Stiefelcommissie Natuurkunde. Graag maak ik u erop attent dat sinds heden wij een eigen foto website hebben. Per jaar huren we voor 40 dollar onbeperkte ruimte op de website stiefel.smugmug.com. De naam mag dan dubieus zijn, de foto's die erop komen te staan met jullie hulp hopelijk nog veel dubieuzer!

Jullie zijn allemaal welkom om hier je eigen foto's van Stiefelactiviteiten op te zetten en te delen met ons. Instructies om in te loggen zijn te vinden op www.stiefel.nl/fotos.

Met vriendelijke groet, uw Webdisaster

Voorzatterswissel

Dinsdag 20 oktober 2009 - ThomasL

Geachte Stiefelaars,

Gisteren heeft er in een kleine studio (?) op 5 hoog in West-Woensel een Stiefelvergadering plaatsgevonden. Hierin zijn zaken besproken van dusdanige importantie dat hier een korte update volgde. Na een pasta met waterige rode saus en een stuk of 8 verschillende groenten te hebben verorberd begonnen we met een mannetje of 12 de nodige Stiefels naar achteren te slaan.

Groot was de verbazing toen Eline aankondigde dat zij haar anderhalf jaar durende Voorzatterschap wenste te beëindigen. Hierop sprongen meteen drie enthousiaste kandidaten op, die met luide stem verkondigden dat zij wel Voorzatter wilden worden: Don, Mark H. en Thomas L. Dit mailtje verraadt wellicht wie het is geworden. Op een geïmproviseerd podium (een bierkratje) mochten wij allen een daverende speech afleveren. Hierop besloot Mark H. zich terug te trekken, aangezien hij de komende vier maanden weg is.

Naar goed gebruik werd vervolgens gedobbeld. Dons eerste worp miste helaas de tafel en was dus ongeldig. Ik had geen zin in een lange worpwedstrijd, dus ik gooide gewoon 1. Dus bij dezen, ik ben de nieuwe Borrelvoorzatter. Ik wil Eline bedanken voor haar grote inzet en inspirerend leiderschap en hoop dat ik er een geslaagd Voorzatterschap van zal maken.

Met vriendelijke groet,

Thomas L.

Gunnar en Ilse in verwachting

Vrijdag 03 oktober 2008 - Ton

In het kader van "als je aan Ton vertelt, vertel je het aan de hele wereld": Het schijnt dat Gunnar in mei 2009 vader én oom wordt!
Uit betrouwbare bron is vernomen dat sommigen binnen de familie Timmermans een voorkeur voor nichten hebben...

Voorzatterswissel

Maandag 14 april 2008 - Eline

Geachte Stiefelaars,

Er is inmiddels weer een week verstreken sinds de laatste Stiefelvergadering. Aangezien niet iedereen hierbij aanwezig was, volgt hier een korte update. Na een bezoekje aan de allerschraalste Albert Heijn in Nederland, het nuttigen van pizza's (met knoflooksaus die perfectie naderde) en een enthousiast rokende frietpan was het uiteraard tijd voor de nodige Stiefels.
Tijdens de vergadering maakte Piet bekend dat hij de tijd rijp achtte om zijn Voorzattersfunctie, die hij ruim anderhalf jaar met veel enthousiasme en inzet vervuld heeft, over te dragen aan een persoon uit de jongste generatie binnen de Stiefelcommissie.
Ik voel mij dan ook zeer vereerd om hierbij bekend te maken dat ik het Voorzatterschap heb mogen overnemen tijdens deze vergadering. Dit zorgt meteen voor een primeur, want de eerste vrouwelijke Voorzatter is hiermee een feit.
Uiteraard zal ik mij met volledige toewijding op deze taak storten in de hoop dat ik een waardig opvolger van Piet zal blijken te zijn.

Tot zover deze update,

Eline

Elwin van den Bosch overleden

Maandag 11 februari 2008 - PaulC

Elwin van den Bosch (studiegeneratie '89) is na afgelopen dinsdag volkomen onverwacht opgenomen te zijn met acute leukemie donderdag op vrijdag 's-nachts overleden aan de gevolgen hiervan.

Elwin van den Bosch was tijdens en naast zijn studie ook actief bij van der Waals, m.n. bij de borrelcommissie en het dispuut Extrema.

De uitvaart van Elwin is aanstaande donderdag 14 februari om 14.00h op uitvaartcentrum Noorderveld, en het adres is Structuurbaan 1, Nieuwegein.

Stiefelweekend Info

Woensdag 23 januari 2008 - PaulC

Beste Stiefel(l)aars,

Bijna is het dan zover, de elfde Stiefeldies staat voor de deur. De ORGA 2008 heeft een geheel tot in de puntjes verzorgd Stiefelweekend voor jullie in petto, met vele bijzonder originele programma-onderdelen. Dit jaar is de locatie gelegen in Liessel, Kanaalstraat 26. Vrijdag vanaf 16:00 uur kunnen de eerste mensen naar binnen.

Speciale onderdelen op het programma zijn:
- Vrijdag vanaf +/- 20:00 uur: Workshop instrumentele vaardigheden.
- Zaterdag overdag: In ieder geval mogelijkheid tot zwemmen, verdere invulling wordt hard over gebrainstormd.
- Zaterdag avond: Vergadering waarbij het jaarverslag en de toekomstvisie wordt gepresenteerd door onze Voorzatter.

Om alles een beetje in goede banen te leiden, willen we graag nog het volgende weten van iedereen die meegaat:
- Hoe laat en op welke dag ben je van plan te komen en te vertrekken?
- Heb je een auto tot de beschikking?
Hiermee kunnen we dan proberen voor iedereen geschikt vervoer te plannen. Dit mag je aan ons doorgeven maar zelf invullen bij "Aan- of Afmelden" verdient de voorkeur.

Zelf meenemen:
- Beddengoed (kan ook gehuurd worden voor € 8,50 extra die Ton kan afschrijven van het Stiefeltegoed)
- Schoeisel dat tegen een beetje modder kan
- Rijbewijs
- Spellen

Voor vragen zijn wij bereikbaar onder orga@stiefel.nl.

Tot vrijdag!
De ORGA (Paul C, Erwin, Carolien en Thomas L)

Met dank aan Stiefelcommissie N record-consumptie

Zondag 07 oktober 2007 - Guido

De titel spreekt voor zich, het bezoek van de Stiefel aan het Oktoberfest was geniaal! Maaaar, wat in Munchen gebeurt, blijft in Munchen, vandaar geen verdere invulling van dit nieuwsitem.

OKTOBERFESTE GEBOEKT!

Woensdag 09 mei 2007 - Ton

Jajajaja, het gaat gebeuren! Hans en ik hebben in een hostel in het centrum van Munchen een 12-persoons kamer geboekt voor twee nachten: 5 op 6 en 6 op 7 oktober 2007. We willen vrijdag ochtend vroeg vertrekken en zondag in de loop van de dag terug keren. Een aantal mensen had aangegeven tijdens de laatste Stiefelvergadering mee te willen. Volgens mij waren dat Hans, Ton, Piet, Gunnar, Guido, Bas, Ronald en Alexander. Ik kan me voorstellen dat meer mensen mee willen, daarom hebben we de grootst mogelijke kamer gereserveerd. De kosten zijn 54,50 euro per persoon (in totaal 654 euro). Als meer dan 12 mensen mee gaan, kunnen we misschien luchtbedden gebruiken. Laat a.s.a.p. weten of je mee wilt (ook als ik je hierboven al genoemd heb)!!!

Groeten Ton

Huub geboren

Zondag 22 april 2007 - Jeroen

Zondag 22 april 2007 om 23.29 uur is in Nederweert op de Hoge Notte 4 Huub Henricus Wilhelmus Rietjens geboren. Het ventje is ongeveer 51 cm lang en weegt ongeveer 7 pond. Op huub.heerenvanevolutie.nl is een eerste fotootje van hem te zien.
Mama Willy en papa Jeroen maken het goed. Bel of e-mail maar even als jullie willen komen kennismaken met Huub.

Ein Stiefel ist gestorben...

Donderdag 12 april 2007 - Piet

Zeer geachte Stiefelaars,

Het is met een bezwaard gemoed dat ik jullie een trieste boodschap breng. Na meer dan drie jaar trouwe dienst, waarin we vele mooie momenten samen hebben beleefd, is gisterenavond omstreeks 22.30 uur de Stiefel van ons heengegaan. Voor Thomas werd de grootste nachtmerrie van een Stiefelspoeler werkelijkheid toen de Stiefel in zijn nog onervaren handen sneuvelde tijdens het spoelen. Uiteraard was er van kwade opzet geen sprake en heeft Thomas op uitgebreide wijze spijt betuigd voor zijn onhandige daad. Laten we samen dit leed dragen en ervoor zorgen, dat dit in de toekomst niet meer voor zal komen. Onze webdisaster zal een rouwregister openen op de website, waar jullie de Stiefel een laatste groet kunnen brengen.

Ik wens jullie allen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Met innige deelneming,

Uw voorzatter

P.S. Uiteraard eindigde de avond niet in een grafstemming. Gelukkig is Simon in het bezit van een magnifieke afstudeerStiefel, waaruit we de rest van de avond gedronken hebben. Simon heeft toen overigens zelf gespoeld.

Afstuderen Carolien

Woensdag 07 februari 2007 - Carolien

Afstudeerpraatje: donderdag 15 februari, om 9.30 uur in de grote vergaderzaal.
Diploma-uitreiking: woensdag 28 februari, om 16.00 uur in de Blauwe zaal.

Ton ingenieur

Vrijdag 18 augustus 2006 - PaulC

Donderdag heeft Ton zijn werktuigbouwstudie afgerond met een mooie ronde 8. Dit betekent dat we een nieuwe ingenieur in ons midden hebben!

Voorzatterswissel

Donderdag 03 augustus 2006 - Piet

Dames en heren Stiefelaars,

De ene Stiefel is de andere niet. Een waarheid als een koe natuurlijk, maar de Stiefel van gisterenavond verdient toch wel een bijzondere vermelding op ons palmares. De avond begon al goed met Hertog Jan al in de koelkast en dus op perfecte temperatuur, een heerlijke pastamaaltijd om je vingers bij af te likken en last but not least een Stiefel die tussen verschillende kleine soortgenootjes stond te pronken in zijn eigen vitrine. Na enkele Stiefels werd de sfeer wat weemoedig en, vooruitblikkend naar de gebeurtenissen later die avond, werden er mooie herinneringen opgehaald uit vervlogen tijden. Bij het terugzien van de beelden van het Stiefelweekend in Heijderbos ontkwam menigeen er niet aan een traantje weg te pinken. Ton voelde zich zelfs zo geroerd dat hij, bij wijze van hoge uitzondering, een flinke Stiefel soldaat maakte. Ook mooie herinneringen zijn er aan het afgelopen jaar, waarin de Stiefelcommissie zich onder de bezielende leiding van Thomas wederom heeft weten neer te zetten als dat gezellige “clubje” waarbij wij ons allen zo thuis voelen.
Helaas was gisteravond ook een avond van afscheid, aangezien Thomas enkele maanden het Woord zal gaan verkondigen aan de andere kant van de grote plas. Omdat een Voorzatter natuurlijk maar moeilijk zijn taken kan uitoefenen vanaf zulk een grote afstand, heeft hij in al zijn wijsheid gemeend zijn taken te moeten overdragen aan een waardige opvolger. Het is mij dan ook een grote eer en een waar genoegen u te mogen mededelen dat Thomas gisterenavond, na zich meer dan een jaar met veel verve te hebben gekweten van zijn Voorzatterstaak, deze op mij heeft overgedragen. Met gepaste trots aanvaard ik deze nobele taak en hoop ik deze minstens zo goed uit te voeren als mijn illustere voorgangers, opdat de Stiefelcommissie met gezwinde spoed kan beginnen aan haar derde lustrum.
Ik hoor jullie nu al denken, waarom was deze avond nu dan zo bijzonder? Voorzatters komen en gaan, herinneringen zijn van alle tijden en ook Ton drinkt wel eens een Stiefeltje leeg. Gisteren echter mochten Guido, Rody, Carolien, Thomas en ik getuige zijn van feit dat onze eigen Tony the Pony een tweede Stiefel leegdronk, waarvoor hulde. Hij is er klaar voor.

Dat wilde ik even kwijt, daar bij die Stiefel, die mooie Stiefel.

Piet

Ton gaat afstuderen

Maandag 31 juli 2006 - Ton

Donderdag 17 augustus om 12.30 uur geef ik mijn afstudeerpresentatie in WH 4.24. Iedereen is welkom.

Jeroen en Willy getrouwd

Zaterdag 22 juli 2006 - PaulC

Gisteren zijn Jeroen en Willy in Eind, gemeente Nederweert, in het huwelijksbootje gestapt. De Stiefelcommissie was in grote getalen aanwezig om het feest wat op te leuken. Of dat aan ons heeft gelegen is natuurlijk maar de vraag, maar geweldig was het zekersteweten! Hopelijk weten Jeroen en Willy raad met hun nieuw verkregen Beertender.

Eindstand WK Poule

Maandag 10 juli 2006 - Carolien

Eindstand op http://www.vdwaals.nl/wk
1 Carolien Lamers 273 :)
2 Ton Geubbels 260
3 Mark Hoeijmakers 218
4 Paul Claassen 214
5 Paul Scheer 208
6 Peter van den Oever 207
7 Patrick van Aarle 206
8 Dirk van Kaathoven 205
8 Simon Mathijssen 205
10 Thomas van Gils 203
11 Don van der Drift 197
12 Gunnar Timmermans 195
13 Erwin Engelaar 190
14 Jeroen Rietjens 187
15 Eline Braeken 186
16 Piet Grauls 175
17 Peter Pasmans 171

Jan Kramers overleden

Dinsdag 04 juli 2006 - PaulC

Een advertentie in de NRC bericht dat Jan Kramers op 73-jarige leeftijd te Eindhoven is overleden in de vroege morgen van 1 juli 2006.

WK Poule

Woensdag 14 juni 2006 - Ton

In de VDWaals poule http://www.vdwaals.nl/wk doen we het erg goed! We staan als Stiefel subpoule 3e met een gemiddelde van 31 punten. Verder staat Patrick 2e in het algemeen klassement en Carolien, Paul S. en Simon gedeeld 4e!

Messagebord

Dinsdag 13 juni 2006 - PaulC

Vanaf heden is er een messageboard.

WK begonnen

Vrijdag 09 juni 2006 - PaulC

Vandaag begint het WK 2006 in Duitsland. Indien je meedoet met de Van-der-Waalspoule, houd dan de stand bij op http://www.vdwaals.nl/wk.

Website vernieuwd

Vrijdag 09 juni 2006 - PaulC

De opzet van de website is volledig herzien. Dit is vooral te merken aan de functionaliteit.